Dalmose Brande Forside

Hvilket brænde er bedst til brændeovnen

Det er bestemt ikke lige meget, hvilket træ, du vælger at tænde op i din brændeovn med. 

Overordnet set er der tre typer af fyringsprodukter, som er bedst at anvende, når du skal tænde op i pejsen eller brændeovnen. Det kan være almindeligt kløvet træ, træpiller eller træbriketter. Træbriketter er velegnet i de fleste brændeovne og pejse, da det har en god brandværdi.  

Når du skal tænde op i din brændeovn, er den vigtigste regel, at du kun anvender rent og helt tørt træ. Af sundheds- og miljømæssige grunde er det meget vigtigt, at du undgår at tænde op med træ, som er behandlet. Det kan for eksempel være paller, imprægneret træ, eller træ som har været brugt til møbler. Når man brænder behandlet træ, vil der dannes giftige partikler og røg, som ikke kun er skadelig for miljøet, men som også kan have mange sundhedsskadelige indvirkninger på dig og din familie. På samme måde må du heller ikke brænde papir og anden optænding af, som har farver eller indeholder andre sundhedsskadelige ting.

Hvis du gerne vil sikre dig at tænde op med det rigtige træ, kan du bestille noget kvalitetstræ, som er lavet præcist til at tænde op i pejsen eller brændeovnen. Med det rigtige træ kan du få den optimale brandværdi, og du nedsætter også risikoen for sundhedsskadelig røg, som også er skadelig for miljøet. Hvis du gerne vil finde det helt rigtige træ til din optænding, kan du bestille det hos Dalmose Brænde her: https://www.dalmosebraende.dk/