Indlæser...

Information og viden om træpiller

Der findes efterhånden mange kedler og fyringsanlæg, der gør fyring med træpiller enkelt og ukompliceret. Fyring med træpiller er derfor et fuldgodt alternativ til oliefyr. Samtidig er fyring med træpiller både billig og miljørigtig.
 
Behovet for løbende tilsyn med af dit træpillefyr varierer i høj grad af den løsning du har valgt. Nogle, især ældre anlæg, har behov for løbende tilsyn i form af påfyldning af træpiller og askeudtag.

De fleste nye anlæg ikke samme behov for tilsyn, da både askeudtag og påfyldning kan ske automatisk. Det afhænger helt af den løsning du vælger og hvor meget tid du ønsker at bruge i det daglige på dit fyringsanlæg. Der findes i dag anlæg som kun kræver askeudtag 1-2 gange årligt og hvor påfyldningen kan ske fra et magasin som kan indeholde træpiller til mere end et års forbrug. Sådant anlæg er fuldgod erstatning for fyring med olie. Blot noget billigere og mere miljørigtig.
 
Hvis der opstår problemer med fyring med træpiller, fx i form af øget askemængde, slaggedannelse eller lavere virkningsgrad, så kan årsagen hertil være flere. Det kan være din indstilling af anlægget, behov for rensning og rengøring etc. Kvaliteten af de træpiller du bruger kan også være en forklaring. For langt de fleste er fyring med træpiller dog meget nemt.

Der er mange holdninger til fyring med træpiller de svar man får afhænger af, hvem man spørger. Nedenfor har vi samlet forskellig information som vi mener du bør være opmærksom, når du fyrer med træpiller. Vi håber informationen er brugbar for dig.

HUSK: Fyring med træpiller er både nemt og uproblematisk - Samtidigt er det både billigt og miljørigtigt at fyre med træpiller.

Omkostningerne ved at fyre med træpiller
Kvalitetsstandarder for træpiller
Analyseresultater og indhold i træpiller
Vurderinger og personlige erfaringer med træpiller 

Se Dalmose Brændes udvalg i træpiller i sække - klik her og løse træpiller til indblæsning og aftipning - klik her