Dalmose Brande Forside

Vurdering af træpiller og personlige erfaringer

 

Vores erfaring med træpiller, der er baseret på eget brug i gennem mange år og et godt kendskab til markedet er, at der er mange træpiller på markedet, som har en god og fornuftig kvalitet. Produkter fra anerkendte leverandører i Sverige og andre vestlige lande har som regel en god og fornuftig kvalitet. Ligeledes har mange produkter fra østeuropæiske lande også en fornuftig kvalitet. 

De, som skiller sig negativt ud, får relativt hurtigt et dårligt ry i markedet. Ofte skyldes det, at forhandlere markedsfører nye og ukendte træpillemærker fra uprøvede leverandører og fra fjerntliggende markeder. Disse produkter sælges ofte med prisen som eneste parameter. Som ved alt andet er der meget ofte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Og hvis du som forbruger køber for billigt, så vil det være dig som står med problemerne. 
 
Vores holdning til de mange vurderinger og bedømmelser af træpiller fra forbrugere på diskusionsfora og kundebedømmelser er, at sådanne vurderinger ofte er subjektive og baseret på egne erfaringer med lige netop den type træpiller. Altså, hvordan disse træpiller brænder i en bestemt type kedel, indstillet på en bestemt måde, og afbrændt under bestemte betingelser (fx vind og vejr). Det vil selvsagt give anledning til subjektive vurderinger af kvalitet og brandværdi m.v. Med det udgangspunkt kan man selvfølgelig godt vurdere kvaliteten af forskellige træpiller. Dog skal man være opmærksom på, at det statistiske grundlag ikke er objektivt og uafhængigt. Vores råd altid at se på analyseresultaterne for de træpiller du køber. Analyseresulater baseret på objektiv information fra uafhængige analyseinstitutioner giver det bedste grundlag for god og objektiv information.
 
En anden ting som har stor betydning for valget af træpiller er, at træpillerne har en ensartet kvalitet. Det er ofte af betydning for sikker drift og god udnyttelse af energiindholdet af træpillerne. Bemærk her, at der kan her kan være forskel på de enkelte leverandører. Selv blandt forhandlere, der udbyder samme varemærke kan der være forskelle, da samme produkt eller varemærke ikke nødvendigvis indeholder træpiller produceret på samme fabrik. Faktisk kan der være store forskelle i ensartethed i et produkt udbudt under samme varemærke. Nogle forhandlere - også meget store forhandlere - får leverancer fra flere producenter og sælger herefter træpillerne under samme varemærke blot de lever op til de analyse resultater som er angivet for de enkelte varemærker.
 

Om serviceaftaler og vedligeholdelse når du fyrer med træpiller

 

Til slut lige en påstand, som måske kan opfattes som kontroversiel af nogle. Nok særligt for de som udbyder serviceaftaler på vedligeholdelse og årlige eftersyn af træpilleanlæg, samt producenter, der anbefaler kun at anvende bestemte træpiller varemærker.
 
Hvis du som forbruger får tilbudt en serviceaftale på dit fyringsanlæg eller får en anbefaling om kun at bruge et bestemt træpillevaremærke, så kan det være klogt at have en sund skepsis om, hvem der har den største interesse i at indgå en serviceaftale eller anbefale et bestemt produkt. Det bedste råd vi vil give, er at søge råd hos en fagmand, der ikke har en interesse i at tilbyde dig en bestemt serviceaftale eller sælge et bestemt produkt. Derefter har du en god basis for at træffe det valg, som er bedst for dig.
 
Dalmose Brænde er ikke uafhængig. Vi vil meget gerne sælge træpiller til dig i den rigtige kvalitet og til den rigtige pris. Vores holding er, at du skal have alle relevante oplysninger. Derefter kan du kan træffe det rigtige valg for dig. Se vores udvalg i træpiller - klik her.

Til top

Tilbage til Viden om Træpiller