Dalmose Brande Forside

Kvalitets standarder for træpiller

Tilbage til Viden om Træpiller

Der findes forskellige officielle kvalitetsstandarder og normer for træpiller. Dog findes der ingen dansk standard. I stedet kan man som forbruger læne sig op ad udenlandske standarder. Det gælder blandt andet følgende standard:
 
Din+ - og Din – Tyskland
ENS – Østrig
Svensk Standard SS 18 71 20 Gruppe 1 - Sverige
 
Selvom forskellige producenter følger samme standard er det ikke ensbetydende med, at kvalitet og produkter er ens for alle producenterne. En standard vil typisk blive en minimumsstandard som producenterne lever op til, mens de forskellige parametre over minimums niveauerne kan variere ganske betydeligt. Vi mener, at standarder er en god ting, da træpillerne underkastes objektive og uafhængige analyser.
 
Udover standarder fra uafhængige analyseinstitutter og organisationer, så findes der forskellige udbydere, som anvender egne kvalitetsnormer. Disse kvaliteter kan være ganske fornuftige. De er dog typisk ikke baseret på objektive kriterier fastsat og overvåget af et uafhængigt analyseinstitut. Producenter som følger egne normer og kvaliteter er derfor selv garanter for, at kvaliteten opfylder de objektive kriterier, som deres egen fastsatte normer kræver. 

Dalmose Brænde oplyser altid, hvilken standard de træpiller vi sælger er analyseret efter. Se vores udvalg i træpiller - klik her.