Dalmose Brande Forside

Undgå skimmelsvamp – opbevar dit brænde tørt

Det er hyggeligt, når der bliver tændt op i brændeovnen, og du kan sidde og kigge på og lytte til ilden, mens den varmer dig. Men for at brændeovnen forbliver en behagelig og god måde at varme sig på, er det vigtigt at opbevare sit brænde tørt og tænde op med det rigtige træ.
 
Fugtigt træ med skimmelsvamp er bestemt ikke godt at fyre op med. Så for at undgå skimmelsvamp i dit brænde, skal du være opmærksom på at opbevare dit brænde et tørt sted, så det ikke ligger og er vådt. Når der er fugtigt ved træet, kan der nemlig dannes skimmelsvamp.

Det er vigtigt, at træet har fået den nødvendige tørringstid, og at det er blevet opbevaret rigtigt.  Dit brænde skal derfor anbringes et tørt sted i for eksempel et skur eller under et halvtag, hvor der ikke kan komme regnvand ind. Det er også godt, hvis man opbevarer træet, hvor der er en vis luftudskiftning mellem brændet, så fugt ikke bliver lukket inde og danner skimmelsvamp. Det er også en god idé at tage brændet indenfor et par dage før, du bruger det til at tænde op med. Så vil det ligge i stuetemperatur og få den sidste fugt ud.

Grunden til, at det altid er vigtigt at fyre op med træ, som er fuldstændigt tørt, er at træet ikke vil have en særlig god brandværdi. Ilden skal bruge al energien på at tørre træet i stedet for at brænde og give varme, og der vil derfor dannes mange flere partikler og røg fra brændet, som er usundt for dig. 

Hvis du gerne vil bestille noget træ til brændeovnen, af den helt rigtige kvalitet, kan du gøre det hos Dalmose Brænde. Vi har et bredt udvalg af brænde, som vi med glæde vil sende ud til dig.  

https://www.dalmosebraende.dk/